пригожин збирається перекласти відповідальність за невдачі біля Бахмута з ПВК "Вагнера" на міноборони рф, — ISW

Засновник і спонсор приватної військової компанії "Вагнера" євген пригожин намагається виправдати найманців у тому, що вони не мають успіху біля Бахмута

Журналіст відділу новин
пригожин збирається перекласти відповіда…
євген пригожин

Про це йдеться в аналізі американського Інституту вивчення війни (ISW), передає Depo.ua.

Аналітики згадують інтерв'ю пригожина російським пропагандистам, яке записали 31 грудня, а опублікували 3 січня. пригожин заявив, що наступальна операція "Вагнера" біля Бахмута є виснажливою, бо кожен будинок у місті — це "фортеця", а українські військові мають оборонні рубежі кожні 10 метрів.

"Це важливий перелом для пригожина. Він вперше представив сили "Вагнера" в Бахмуті як такі, що фактично не досягли успіху. Раніше пригожин у жовтні 2022-го заявляв, що ПВК "Вагнера" ​​в районі Бахмута просувається на 100-200 метрів на добу", — зазначають аналітики.

В ISW вважають, що такими заявами пригожин, імовірно, створює інформаційні умови для того, щоб звинуватити міноборони росії чи російську промислову базу в тому, що не вдалося захопити Бахмут.

Як ідеться у звіті, найманці, ймовірно, під час постановного відео, сказали засновнику ПВК, що не змогли прорвати українську оборону через нібито недостатню кількість бронетехніки, боєприпасів і запасів снарядів 100 мм. Аналітики підсумовують, що ці заяви намагаються звільнити "вагнерівців" та пригожина від особистої відповідальності, приписуючи нездатність захопити Бахмут до більших російських проблем із розподілом ресурсів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme