Прикордонники розповіли, за що їм найчастіше пропонують хабарі

З початку 2021 року українським прикордонникам тисячу разів пропонували хабарі на загальну суму півтора мільйона гривень

Редактор стрічки новин
Прикордонники розповіли, за що їм найчас…
Фото: ДПСУ

Більшість спроб дати хабар прикордонникам у 2021 році стосувалась "коронавірусних" вимог при перетині кордону.

Про це повідомили у "Держприкордонслужбі", передає Depo.ua.

"Найчастіше – майже 500 випадків – хабародавці пропонували гроші за те, щоб не встановлювати додаток "Вдома" або не проходити самоізоляцію. 200 разів прикордонникам пропонували хабарі за пропуск без негативного ПЛР-тесту або страхового медичного сертифіката, який покриває витрати пов’язані з лікуванням COVID-19", - зазначається у повідомленні.

Також часто намагаються підкупити прикордонників з проханням "переглянути" рішення щодо відмови у в'їзді в Україну.

У відомстві також зазначають, що майже щодня хабарі пропонують прикордонникам у контрольних пунктах в’їзду-виїзду на лінії розмежування та на адмінмежі з Кримом.  

"У результаті досудових розслідувань, проведених за повідомленнями внутрішньої безпеки ДПСУ, переважно за отримання та надання хабарів, суди притягнули до відповідальності 40 осіб. Обвинувальні вироки отримали 21 прикордонник та 19 цивільних осіб", – йдеться у повідомленні.

Прикордонна служба про те, скільки разів пропонували хабарі у 2021 році

Нагадаємо, раніше спеціалізована прокуратура затримала інспектора прикордонної служби Мукачівського прикордонного загону під час одержання хабаря. За даними слідства, прикордонник вимагав та одержав 2520 доларів США за сприяння в незаконному переміщенні тютюнових виробів через державний кордон України до Угорщини.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme