Присвоїли фіктивну інвалідність сину посадовця: група лікарів з Черкащини опинилася під слідством

Серед фігурантів — представники МСЕК та завідувач травматологічним відділенням медичного закладу

Присвоїли фіктивну інвалідність сину пос…
Фото: Нацполіція

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Нацполіції, пише Depo.ua.

Серед фігурантів — представники МСЕК та завідувач травматологічним відділенням медичного закладу. П’ятьом медикам інкримінують службове підроблення, ще одному — підроблення документів.

Під слідством опинилися терапевт, невропатолог, хірург та офтальмолог обласного центру медико-соціальної експертизи, а також ортопеди-травматологи міської лікарні. За даними слідства, лікарі внесли до офіційних документів неправдиві відомості для присвоєння пацієнту групи інвалідності.

"До лікувального закладу на території Черкаської області із побажанням про отримання статусу особи з інвалідністю звернувся 27-річний родич посадовця органу місцевого самоврядування. Відповідно до встановленого лікарем-травматологом діагнозу, у чоловіка виявили порушення функції опорно-рухового апарату. На підставі цього висновку пацієнта направили на медико-соціальну експертну комісію, представники якої власними підписами засвідчили у молодого чоловіка наявність захворювання, яке відноситься до ІІ групи інвалідності", — кажуть правоохоронці.

Чотирьом представникам МСЕК та завідувачу травматологічного відділення оголосили підозри за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення), а травматологу центральної міської лікарні — за ч. 3 ст. 358 (підроблення документів). 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme