Притула опублікував відео роботи українського дрона-розвідника SHARK в небі над Донецьком

Благодійний Фонд Сергія Притули опублікував відео роботи українського БПЛА-розвідника SHARK

Журналіст відділу новин
Притула опублікував відео роботи українс…
Демонстрація роботи українського БПЛА-розвідника SHARK

У фонді розповіли, що відео з робою безпілотника показує проведення розвідки та пошук ворожих цілей над Донецьком, передає Depo.ua.

"Якість зображення та зум вражають звісно! Всього ми законтрактували три комплекси таких БПЛА. Щоб таких вражаючих очей в небі у наших захисників було більше, долучайтесь донатом!", — повідомили у фонді.

Зазначимо, SHARK — це безпілотний комплекс від компанії "Укрспецсистемс", яка займається розробкою та виробництвом БПЛА та коптерів. У компанії розповідали, що це багатофункціональний безпілотний літальний комплекс для широкого спектра завдань. Він забезпечує можливість повністю автономної розвідки, спостереження, чіткої ідентифікації та розпізнавання з великої відстані на значній висоті.

Сергій Притула розповідав, що SHARK стійкий до роботи ворожих комплексів РЕБ, може проводити глибинну розвідку за лінією фронту та наводити далекобійні артилерійські системи, наприклад HIMARS. 

Притула розповів, що влітку був на випробуваннях цього БПЛА, "схрестив пальці та побажав розробникам успішно довести його до серійного виробництва". А вже у жовтні волонтер повідомив, що фонд вже законтрактував два комплекси SHARK (4 дрони та 2 наземні станції управління) загальною вартістю 15,25 млн гривень.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme