"ПриватБанк" вручив позов Коломойському і Боголюбову через "Голос України"

"ПриватБанк" вручив позов своїм колишнім власникам Ігорю Коломойському, Геннадію Боголюбову та їхньому юристу Вячеславу Карташову, опублікувавши його в газеті "Голос України"

Журналіст відділу новин
"ПриватБанк" вручив позов Коломойському…
Фото: Depo.ua

Йдеться про справу виведення в Ізраїль 600 млн доларів.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу банку.

Позов стосується шахрайських дій, незаконного привласнення та відмивання коштів, в результаті чого, щонайменше 600 млн доларів США були незаконно виведені з банку в період із 2007 по 2011 роки та розміщені на банківському рахунку в ізраїльському банку "Дисконт".

Зазначається, що позов до Коломойського і Боголюбова вже було вручено раніше в Ізраїлі, але, згідно з рішенням ізраїльського суду, повідомлення про позов потрібно було опублікувати ще й в "Голосі України".

"Відповідно до рішення ізраїльського суду від 26 квітня 2021 року, банк публікує повідомлення в газеті "Голос України" для вручення ізраїльського позову в Україні Ігорю Коломойському та Геннадію Боголюбову, а також іншому відповідачу – Вячеславу Карташову (їхня давня довірена особа, яка наразі обіймає посаду директора Департаменту юридичного супроводу в ПАТ "Укрнафта") відповідно до Гаазької Конвенції про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах", – наголосили у прес-службі "ПриватБанку".

"ПриватБанк" вручив позов Коломойському і Боголюбову через "Голос України"

Нагадаємо, 2 червня суд визнав законність націоналізації "ПриватБанку" – Господарський суд міста Києва закрив провадження у справі за позовом Олександра Дубілета, який оскаржував договори купівлі-продажу "ПриватБанку", внаслідок яких держава набула у власність 100% акцій банку в грудні 2016 року.

Довідка: 21 грудня 2016 року "ПриватБанк" перейшов у державну власність у зв'язку з неплатоспроможністю. Держава отримала 100% в його капіталі і фінустанова була докапіталізована на суму 116,8 млрд гривень.

Наприкінці червня 2017 року Кабінет міністрів ухвалив рішення докапіталізувати банк ще на 38,5 млрд грн на підставі пропозицій НБУ і висновку незалежного аудитора – компанії EY.

Відомо також, що уряд націоналізував "ПриватБанк" за пропозицією НБУ та колишніх акціонерів банку. Найбільшими з них на той момент були саме Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов.

Водночас згодом стало відомо, що колишні власники банку вважають проведену націоналізацію, в результаті якої вони повністю позбулися своїх акцій, незаконною. Зараз сторони ведуть судові спори як в Україні, так і за кордоном.

Раніше ЗМІ писали, що щонайменше один із позовів буде розглядатися в Ізраїлі – у грудні 2019 року "ПриватБанк" ініціював судове провадження в Окружному суді Тель-Авіва проти колишніх власників банку.

Він стосується виведення з "ПриватБанку" щонайменше 600 млн доларів у період 2007-2011 років та розміщення їх на рахунку в банку "Дисконт".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme