Про алкоголь, аналізи і перельоти: У МОЗ відповіли на найпопулярніші питання щодо COVID-вакцинації

Міністерство охорони здоров'я підготувало відповіді на популярні питання українців щодо вакцинації від коронавірусу

Журналіст стрічки новин

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на МОЗ у Facebook.

Чи потрібно здавати аналізи перед вакцинацією? Не потрібно здавати жодних аналізів, якщо для цього немає інших підстав. Також не потрібно робити ПЛР-тест чи аналіз на антитіла до коронавірусу перед чи після щеплення.

Чи можна вживати алкоголь після вакцинації? Наразі немає підстав вважати, що вживання алкоголю впливає на ефективність COVID-щеплення. Однак вживання спиртних напоїв має бути помірним, щоб не пригнічувати роботу імунітету, бо це може послабити імунну відповідь на вакцину.

Чи можна мочити місце щеплення? Це не заборонено, як і приймання душу чи ванни після вакцинації. Однак місце щеплення не можна терти, щоб уникнути зайвого подразнення.

Чи можна літати після щеплення? Подорожувати літаком після вакцинації можна. Медичні експерти, як зазначають в міністерстві, не бачать підстав для занепокоєння, що щеплення може якось викликати тромбози під час авіаперельотів.

Чи є обмеження щодо фізнавантажень після вакцинації? Займатися спортом після вакцинації можна, якщо немає сильної реакції організму на щеплення. Однак потрібно пам'ятати, що надмірні навантаження шкодять організму.

Нагадаємо, у Києві встановили новий рекорд із COVID-вакцинації.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme