Прокремлівські ЗМІ лякають Молдову повною зупинкою газопостачання з Росії уже в листопаді

Російські ЗМІ пишуть про те, що газові переговори між Росією та Молдовою провалилися

Журналіст відділу новин
Прокремлівські ЗМІ лякають Молдову повно…
Фото: Pixabay

Видання "Интерфакс", із посиланням на власні джерела, заявило, що дві країни не домовилися щодо продовження договору про постачання газу.

Це може означати повне припинення газопостачання з Росії до Молдови, передає Depo.ua із посиланням на "Интерфакс".  

Молдова перестане отримувати російський газ, за неофіційною інформацією, уже з 1 листопада.

"У цих умовах укладання нового довгострокового газового контракту до 1 листопада вельми сумнівно, тож існують високі ризики повного припинення поставок російського газу в Молдову після цієї дати", – йдеться у заяві неназваного співбесідника агентства.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що між Кишиневом та "Газпромом" розгорається конфлікт, який має всі шанси перетворитися на повноцінну "газову війну". Причина полягає в тому, що російська компанія вимагає оплати не тільки за газ, який поставляла безпосередньо для Молдови — але і за блакитне паливо, що його використовували мешканці Придністров'я.

Міністр інфраструктури та регіонального розвитку Андрея Спину наголосив, що країна готується до всіх можливих сценаріїв через нестачу газу.

13 жовтня У Молдові оголосили режим надзвичайної ситуації через газову кризу в країні. Також стало відомо про імовірні переговори з Україною щодо постачання газу.

Сьогодні, 22 жовтня, секретар РНБО України Олексій Данілов заявив, що Україна може дати газ Молдові, причому безкоштовну, як позичку.

Читайте також: Газовий урок для України: Чому Молдові доводиться йти на поступки Кремлю

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme