Протасевич подаватиме до суду на Ryanair (ВІДЕО)

Співзасновник Telegram-каналу NEXTA Роман Протасевич, якого у травні 2021 року затримали після примусової посадки лайнера Ryanair у Мінську, подаватиме на авіакомпанію до суду

Максим Карпенко

За його словами, до псевдомінування літака Ryanair можуть бути причетні опозиціонери.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на відео на каналі "InfoSpecNaz БЕЛЯКОВ" у Youtube.

Йдеться зокрема про Франака Вячорка, Яна Рудика і Данила Богдановича, а також представників хакерського угруповання "Кіберпартизани". Протасевич наголосив, що у штабі опозиціонерки Світлани Тихановської нібито обговорювалася необхідність посилення європейських санкцій проти режиму де-факто президента Білорусі Олександра Лукашенка.

На думку співзасновника NEXTA, саме його затримання у Мінську стало необхідним поштовхом. Виходячи з цього Протасевич припустив, що Ryanair став нібито політичним інструментом в руках білоруської опозиції.

"Не буду розкривати всіх подробиць, але я планую подати позов до авіакомпанії Ryanair. І також я закликаю подати подібний позов всіх пасажирів, які перебували на борту. Подробиць поки не буде, тому що над позовом працює команда юристів", – додав він.

Нагадаємо, інцидент з авіарейсом 4978 компанії Ryanair стався в травні 2021 року. Тоді режим самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка у примусовому порядку добився посадки цивільного пасажирського літака, щоби затримати на його борту опозиційного журналіста Романа Протасевича та його супутницю Софію Сапегу. На борту літака перебували понад 100 пасажирів, у тому числі четверо громадян США.

Лідери європейської та світової демократії засудили екстрену посадку літака Ryanair у Мінську з подальшим затриманням Протасевича та ввели санкції проти режиму Лукашенка. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua