Протасевича частково звільнили з-під домашнього арешту: Працюватиме на режим Лукашенка

Співзасновнику Telegram-каналу NEXTA Роману Протасевичу, якого у травні 2021 року затримали після примусової посадки лайнера Ryanair у Мінську, змінили умови його домашнього арешту

Журналіст стрічки новин

Він заявив, що поки що немає конкретних планів, однак хоче розгортати медіадіяльність у рамках саме "Системного правозахисту". Роман Протасевич планує перезапустити свій Telegram-канал Sprava.

Про це співзасновник Telegram-каналу NEXTA розповів у прямому ефірі на YouТube-каналі директора провладного центру "Системний правозахист" Дмитра Бєлякова, пише Depo.ua.

"Я щойно залишив місце, де я перебував під домашнім арештом досить довго (сім місяців, – ред.). Дійсно, дуже важко адаптуватися та соціалізуватися, коли довго перебував в ізоляції. У мене фактично не було контактів з людьми", — сказав Протасевич.

Відомо, що канал "Системний правозахист" заснував у жовтні 2021 року провладний активіст Дмитро Біляков. Сам він був противником символіки протестів проти де-факто президента Білорусі Олександра Лукашенка, якою прикрашали білоруські будинки та двори. Також активіст намагався створити в країні проросійську партію.

Нагадаємо, інцидент з авіарейсом 4978 компанії Ryanair стався в травні 2021 року. Тоді режим самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка у примусовому порядку добився посадки цивільного пасажирського літака, щоби затримати на його борту опозиційного журналіста Романа Протасевича та його супутницю Софію Сапегу. На борту літака перебували понад 100 пасажирів, у тому числі четверо громадян США.

Лідери європейської та світової демократії засудили екстрену посадку літака Ryanair у Мінську з подальшим затриманням Протасевича та ввели санкції проти режиму Лукашенка. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme