Проти вступу в НАТО тільки третина українців, проти вступу до ЄС усього лиш чверть, – соцопитування

Більшість українців підтримують вступ України до Європейського Союзу та НАТО

Журналіст відділу новин
Проти вступу в НАТО тільки третина украї…
Фото: "Разумков центр"

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на дослідження Центру Разумкова "Суспільна підтримка євроатлантичного курсу України: оцінки та рекомендації".

"За" вступ України до Євросоюзу висловилися 62% опитаних українці. "Проти" ж – усього 26%. Підтримка євроінтеграції України спостерігається у всіх регіонах країни та вікових категоріях.

Вступ України до НАТО підтримує 54% українців. 31% - проти членства України у Альянсі, ще 15% - досі не визначилися. Щодо вікових категорій – то як молодь, так і літні люди більш схильні до вступу України у НАТО, а от територіально Україна є розділеною. Схід і Південь скоріше проти вступу країни до Альянсу, тоді як Центр і особливо Захід – за атлантичну інтеграцію.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський під час панельної дискусії на тему "Роль Німеччини у світі", організованій Мюнхенською безпековою конференцією, поставив запитання кандидатам на посаду канцлера Німеччини щодо членства України в ЄС і НАТО. Зокрема Зеленський запитав "чи не настав час від дипломатичних уникань перейти до чітких відповідей, умов, кроків і строків (щодо членства України в ЄС, – Ред.)?"

26 червня посолка Німеччини в Україні Анка Фельдгузен назвала війну з Росією однією з причин, чому НАТО не бере нашу державу до Альянсу.

Також представниця Кабміну ФРН Ульріке Деммер заявила, що питання вступу України до НАТО зараз не стоїть на порядку денному.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme