Прищі на обличчі: Про які хвороби попереджає шкіра

У багатьох людей є проблеми зі шкірою обличчя. Однак не всі знають про те, що проблеми з нею вказують на недоліки роботи організму загалом

Журналіст стрічки новин
Прищі на обличчі: Про які хвороби попере…

Іноді прищі – це лише прояв проблемної шкіри, яка може бути спричинена спадковістю, етапом статевого дозрівання, стресом, але частіше за все висипи – це сигнал про внутрішні проблеми організму. Саме тому потрібно серйозно поставитися до цієї проблеми та підійти до розв'язання проблеми комплексно: передивитися свій раціон, сходити до лікаря.

Про що ж свідчать прищі та інші проблеми зі шкірою обличчя? Все залежить від того, де вони з'явилися. Розберімося у цьому.

Рот і центр підборіддя

Ця ділянка пов'язана зі шлунком і тонким кишківником. Прищі, що з'являються тут, – ознака того, що людина їсть занадто багато швидкоїжі або страждає від закрепів.

Прищі на верхній частині чола

Верхня частина вашого чола безпосередньо пов'язана з травною системою – товстим кишківником і сечовим міхуром. Якщо в їжі занадто багато токсинів, або шлунок просто не в змозі переробляти їжу, що надходить, чоло зверху покриватиметься прищами.

Якщо вони вже є, спробуйте їсти більше продуктів і пити більше напоїв, багатих антиоксидантами: зелений чай, лимонну воду, ягоди.

Нижня частина чола

Ця частина чола, згідно з китайською медициною, пов'язана з розумом і духом. Якщо тут з'являються прищі, то ви, напевно, страждаєте від безсоння, стресу, депресії або поганої циркуляції крові по організму.

Щоб уникнути посилення проблем, спробуйте лягати спати до 23:00 і шукайте способи заспокоїти розум. Можливо, потрібно частіше приймати гарячу ванну, дивитися улюблені фільми або зайнятися медитацією.

Висипання в кутах підборіддя

Ці місця пов'язані з репродуктивними органами та нирками. Висип тут може вказувати на порушення гормонального фону. Це може бути пов'язано як з менструальним циклом у жінок, так і з хронічним гормональним дисбалансом. Вугрі тут вказують на те, що людина живе у стані постійного стресу і, ймовірно, багато працює понаднормово.

прищі на підборідді

Також варто зауважити, що найчастіше висип на обличчі – свідчення лише проблем зі шкірою та гігієною. Але якщо ви впевнені, що причини прищів в іншому, запишіться до лікаря.

Висипання на носі

Це відбиття серця. Прищі на ньому означають проблеми з артеріальним тиском і стресом. І знову: потрібно знайти час, щоб порелаксувати.

Вугрі на бровах

Вікно до печінки розташоване між бровами. Вугрі в цьому місці можуть вказувати на те, що людина вживає багато жирної їжі. Або про те, що зловживає алкоголем.

Прищі на щоках

Прищі, що з'являються на правій щоці, вказують на необхідність кинути палити й нервувати. Також це може бути одна з ознак алергії.

Проблеми зі шкірою в  частині лівої щоки обличчя вказують на проблеми з печінкою. Намагайтеся рідше наїдатися перед сном.

Якщо прищі тут з'являються занадто часто, спробуйте їсти більше свіжих продуктів з високим вмістом клітковини. Підійдуть овочі, фрукти та продукти з цільного зерна.

Висипання на вухах

Якщо є серйозні прищі на вухах, то це означає, що людина зовсім не дбає про свої нирки. Розхожі проблеми: ви не п'єте достатньо води, зате вживаєте багато солі та кофеїну.

Що робити? Все навпаки: звичайної води пити більше, чаю та кави – менше.

Маски для обличчя: лікуємо шкіру вдома

Проблемна шкіра не є вироком і можливо дбати про неї навіть у домашніх умовах. Зверніть увагу на маски для обличчя в домашніх умовах, правильний догляд, здорове харчування допоможуть вам покращити стан шкіри. Ось декілька ідей щодо масок, які можна робити у домашніх умовах і які потребують мінімальних витрат.

Маска для проблемної шкіри із соди

сода

Змішайте одну чайну ложку соди та теплий мед (дуже важливо не перегріти його) до стану, коли маса стане пластичною. Нанесіть на обличчя на 20 хвилин. Якщо хочете зробити колір обличчя світлішим, додайте декілька крапель лимонного соку. Маска допомагає очистити шкіру, зняти запалення, що добре для проблемної шкіри з чорними цятками, прищами та акне. Важливо пам'ятати, що вона не підходить для володарок тонкої, сухої шкіри й для тих, у кого алергія на мед.

Маска з яєчним білком

яєчний білок

Яєчний білок допоможе усунути прищі на шкірі та запобігти новим висипанням. До того ж він має регенеруючі властивості. Для приготування потрібно у збитий білок додати лимонний сік чи ефірну олію, а потім нанести суміш на шкіру. Тримати потрібно не більше 20 хвилин. 

Маска з бананом і оливковою олією

банан

Якщо шкіра схильна до утворення надто великої кількості шкірного сала, це може сприяти блокуванню пор, провокуючи появу вугрів і запалення. Банани можуть допомогти ввібрати зайвий жир, тоді як лимони сприяють очищенню пор. Розітріть банан у мисці. Додайте 10 крапель лимонного соку та 1 ч. л. оливкової олії холодного відтискання. Перемішайте. Нанесіть маску на обличчя. Потримайте маску 15 хвилин, а потім змийте теплою водою.

Зазвичай ми звикли не зважати на такі дрібні проблеми, як висипи на шкірі. Проте радимо звернутися до лікаря, якщо якась з проблем зі шкірою стала хронічною. Не зволікайте, адже ваше здоров'я у ваших руках.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme