UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Псакі: Версії про причетність США до протестів у Казахстані – абсолютна брехня

Білий дім категорично заперечує причетність до протистояння між владою та опозицією у Казахстані

Тарас Паньо
Журналіст відділу міжнародної політики
Псакі: Версії про причетність США до про…

Так у Вашингтоні реагують на звинувачення з боку окремих російських політиків про роль Вашингтону в казахстанських протестах.

Про це повідомляє Depo.us з посиланням на брифінг державного департаменту США.

"Є деякі шалені російські твердження щодо того, що США стоять за всім цим. Дозвольте скористатися цією можливістю і заявити, що це абсолютна брехня і є частиною стандартного темника російської дезінформації", — заявила офіційний представник Білого дому Джен Псакі.

Вона також зазначила, що влада США підтримує заклики до протестувальників самовиражатися мирними способами, до влади — виявити стриманість. Раніше з подібними закликами виступили до ЄС та ООН.

У своєму зверненні до нації президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що протестна активність у країні нібито ініційована деякими змовниками, які діють із фінансової зацікавленості.

Як повідомляло Depo.ua, сьогодні уночі президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв схвалив відставку уряду та виконав деякі інші вимоги на тлі протестів. Водночас замість деяких високопосадовців Казахстану на інші ключові пости були призначені люди, які працювали в адміністрації президента. Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв запровадив надзвичайний стан і оголосив комендантську годину​ у містах Нур-Султан та Алмати, а також в Мангістауській та Алматинській областях.

Кілька годин тому стало відомо, що у Казахстані захопили аеропорт Алмати. Співробітники аеропорту повідомили, що в будівлі зараз перебувають близько 45 озброєних людей.

При тому колишній космонавт та генерал-майор ВПС Казахстану Токтар Аубакіров на держтелеканалі "Хабар" закликав усіх членів Організації Договору про колективну безпеку надіслати війська до Казахстану, а російські військові підрозділи на кордоні з Казахстаном підготувалися до маршу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme