UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Птах поморник Юхим використав човен українських полярників, як таксі (ВІДЕО)

В Антарктиді людям заборонено наближатися до тварин, але тварини цілком собі можуть наближатися до людей
 

Журналіст відділу новин
Птах поморник Юхим використав човен укра…
Фото: Національний антарктичний науковий центр

Українські полярники з антарктичної станції "Академік Вернадський" підвезли до острова південнополярного поморника (скуа), який сам приземлився на їхньому човні.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-центр Національного антарктичного наукового центру.

"Драйвери 26-ї УАЕ Олександр Книжатко та Олександр Милашевський якраз поверталися з розвідки акваторії, коли до них прилетів птах, приземлився прямо на ніс їхнього "лімузина" й так доїхав аж до нашого острова. У неочікуваному гості зимівники впізнали давнього "знайомого" Юхима", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цей птах повертається до станції вже не перший рік і дуже любить "спілкуватися". Але раніше Юхим складав компанію нашим полярникам, коли вони працювали біля "Вернадського", а от тепер прилетів прямо в човен.

Як відомо, південнополярні поморники (інша назва – скуа) повертаються в район української станції досить пізно – наприкінці весни. Там вони роблять гнізда, відкладають яйця та вирощують пташенят. Ці птахи мають невеликий розмір – довжина десь півметра, вага 1-1,5 кг, а розмах крил до 140 см. Але водночас вони досить сильні та витривалі: здійснюють тривалі міграції й можуть зимувати в різних океанах як у Північній, так і в Південній півкулях.

Нагадаємо, 3 листопада 2021 року українські полярники з арктичної станції "Академік Вернадський" виявили яйце, яке відклали пінгвіни.

Читайте також: Українці в Антарктиді: Де живуть полярники, яка в них зарплата та чому пиво – цінна валюта

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme