Полярники виявили під дверима станції "Вернадського" пінгвіняче яйце (ФОТО)

Полярники з антарктичної станції "Академік Вернадський" виявили яйце, яке відклали пінгвіни

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Полярники виявили під дверима станції "В…
Фото: Оксана Савенко/НАНЦ

Яйце було у гнізді, яке розташоване прямо біля входу до головної будівлі станції.

Окрім цього у різних частинах острова були виявлені ще три яйця, повідомляє Depo.ua із посиланням на сторінку Національного антарктичного наукового центру (НАНЦ) у Facebook.

Зазначається, що старт сезону розмноження у субантарктичних пінгвінів біля "Вернадського" розпочався нещодавно, а перше яйце полярники знайшли вже 2 листопада.

"Шлюбний сезон та народження дитинчат у субантарктичних пінгвінів відбувається раз на рік – з середини антарктичної весни до середини літа. Примітно, що цього року гніздування почалося досить рано: раніше в районі станції перші яйця з'являлися ближче до середини листопада", – йдеться у повідомленні.

Полярники зауважили, що пташенята вилуплюються з яєць трохи більше, ніж через місяць. Тому поповнення маленьких пінгвінів біля "Вернадського" можна очікувати вже у грудні.

"Нагадаємо, що найпоширенішим видом пінгвінів у районі "Вернадського" є субантарктичні пінгвіни. Їх також називають дженту від англійської назви або віслюкові за характерний крик. Цих пінгвінів легко впізнати за червоним дзьобом та чорно-білим "фраком". Влітку наш острів може населяти до 4 тис. дженту", – додали полярники.

Полярники виявили під дверима станції "Вернадського" пінгвіняче яйце (ФОТО)

Полярники з "Вернадського" показали яйця пінгвінівПінгвіни біля станції "Академік Вернадський" відклали яйцяУкраїнські полярники показали фото пінгвінів з яйцямиБіля станції "Академік Вернадський" пінгвіни почали відкладати яйця

Фото: Оксана Савенко/НАНЦ

Нагадаємо, 2 жовтня полярники показали фото новонароджених тюленят. Тоді на Аргентинських островах почався сезон розмноження тюленів Ведделла.

Довідка: Станція "Академік Вернадський" – єдина українська антарктична станція, розташована на мисі Марина острова Галіндез. Вона працює постійно і є метеорологічною та геофізичною обсерваторією. Була заснована в 1947 році як британська станція "Фарадей", у лютому 1996 року Велика Британія передала її Україні. Тоді ж на станції було відкрито пункт поштового зв'язку, де діє спеціальний поштовий штемпель з перевідною датою "Українська антарктична станція "Академік Вернадський".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme