Полярники показали фото новонароджених тюленят

Біля станції "Академік Вернадський" народилися перші тюленята 

Полярники показали фото новонароджених т…
Фото: НАНЦ

На Аргентинських островах почався сезон розмноження тюленів Ведделла.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці Національного антарктичного наукового центру (НАНЦ) у Facebook, передає Depo.ua.

"В районі нашої станції, на Аргентинських островах, почався сезон розмноження тюленів Ведделла! Наразі народилося троє тюленят: дві самиці та самець", – розповіли полярники.

Фото: Оксана Савенко/НАНЦ

Першу дівчинку вони назвали Пенола – на честь протоки, поблизу якої вона з'явилася на світ. Їм'я другій крихітці обрав дизеліст Олександр Книжатко, який першим знайшов її, та ще й напередодні свого дня народження. Так друга самиця стала Кралею.

Фото: Оксана Савенко/НАНЦ

Фото: Оксана Савенко/НАНЦ

На жаль, третій малюк не вижив. Лабораторні дослідження біологів дозволять встановити ймовірну причину його загибелі. Водночас Краля і Пенола виглядають здоровими, вгодованими та активними.

Фото: Оксана Савенко/НАНЦ

Нагадаємо, у серпні в Антарктиду прийшла справжня зима – українську станцію "Академік Вернадський" замело снігом. Погода відзначилась сильними снігопадами, вітром та морозами.

Довідка: Станція "Академік Вернадський" – єдина українська антарктична станція, розташована на мисі Марина острова Галіндез. Вона працює постійно і є метеорологічною та геофізичною обсерваторією. Була заснована в 1947 році як британська станція "Фарадей", у лютому 1996 року Велика Британія передала її Україні. Тоді ж на станції було відкрито пункт поштового зв'язку, де діє спеціальний поштовий штемпель з перевідною датою "Українська антарктична станція "Академік Вернадський".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme