Путін хоче принизити Захід та панувати над Україною, – Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що президент Росії Володимир Путін хоче принизити Захід та повернути нашу країну під контроль Москви

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Путін хоче принизити Захід та панувати н…
Фото: МЗС України

За словами Кулеби, Путін намагається встановити свою сферу впливу в Європі та таким чином принизити Захід.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МЗС.

"Новий етап тиску Володимира Путіна спрямований не тільки проти України, яку він хоче повернути під контроль, зокрема, вимагаючи права вето по відношенню до нашого євроатлантичного курсу. Президент Росії прагне насамперед принизити Захід і встановити свою сферу впливу в Європі", – йдеться у повідомленні.

Міністр наголосив, що Путіну вдалося добре спланувати кризову ситуацію у сфері безпеки. Зокрема, стягування військ до кордонів України, завершення прокладання газогону "Північний потік-2", публікація твору про "один народ" та енергетична криза у Європі – були заздалегідь заплановані лідером Кремля.

"Все це – не відокремлені події, а елементи ширшої стратегії Росії, спрямованої на зменшення ролі Європи, підрив її безпеки, стабільності та миру. Протидія цьому залякуванню потребує сильного лідерства", – додав Кулеба.

Глава МЗС України закликав Францію продемонструвати протидію російській агресії, під час головування країни у Раді Євросоюзу.

Нагадаємо, дещо раніше секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Путін хоче знищити Україну як державу. Данілов зазначив також, що Росія анексувала Крим, а потім окупувала частину Донецької та Луганської областей для того, щоб Україна відвернула увагу від півострова.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme