Путін наказав військовим блокувати Керченську протоку

Президент Росії Володимир Путін дозволив військовим "блокувати території та акваторії об'єктів, що охороняються, для припинення спроб незаконного проникнення"

Журналіст стрічки новин

Відповідний указ оприлюднили на офіційному порталі правової інформації 1 липня, передає Depo.ua.

У пояснювальній записці зазначається, що Росгвардія охороняє акваторію Керченської протоки, міст через неї та акваторію російського енергомоста з Кримом.

Документ вносить зміни до Закону "Про війська Національної гвардії Росії". Зокрема, при охороні зазначених територій військові можуть проводити оточення при спробі "незаконного перетину і проникнення" в акваторію та при спробі покинути її.

Нагадаємо, у НАТО після інциденту з есмінцем нагадали Росії, що Крим – це Україна.

Довідка: 23 червня у Міністерстві оборони Росії заявили, що відкрили попереджувальний вогонь по курсу британського есмінця Defender, який нібито порушив межі територіальних вод РФ.

Натомість у Міноборони Великої Британії заявили, що попереджувальних пострілів по Defender не було, а корабель здійснював "мирний прохід через територіальні води України відповідно до міжнародного права".

Британський есмінець HMS Defender та нідерландський фрегат HNLMS Evertsen 18 червня прибули у морський порт Одеси в межах спільних тренувань, які передбачають, зокрема, тренінги з гасіння пожеж і ремонтно-відновлювальних робіт.

Читайте також: Кримський казус: Навіщо Росія влаштувала цирк із британським есмінцем

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme