путін погрожує Україні через передачу боєприпасів зі збідненим ураном

Президент рф володимир путін заявив, що росія "буде змушена реагувати" на передання Україні британських боєприпасів зі збідненим ураном

Журналіст відділу новин
путін погрожує Україні через передачу бо…
володимир путін

Про це пише кремлівське видання "РИА Новости", передає Depo.ua.

путін заявив, що "Захід вирішив воювати з росією до останнього українця не на словах, а на ділі". Тож росія "буде змушена реагувати", коли колективний Захід "починає застосовувати зброю з ядерним компонентом", зазначив російський президент.

На заяву Великої Британії про передання боєприпасів також відреагував міністр оборони росії сергій шойгу. Він заявив, що "пройдено ще одну сходинку, їх залишається все менше".

Нагадаємо, раніше у Міноборони Великої Британії підтвердили, що передадуть Україні боєприпаси зі збідненим ураном до танків Challenger 2. Такі снаряди мають високу ефективність для ураження сучасних танків і бронетехніки.

Збіднений уран — це матеріал, який залишається після видалення більшої частини високорадіоактивної форми урану з природної уранової руди. Збіднений уран використовується для броні танків, бронебійних куль, а також як обважнювачі для балансування літаків. Боєприпаси зі збідненим ураном уперше використали під час війни у Перській затоці в 1991 році.

Водночас він є токсичним і може становити загрозу для здоров'я людини, якщо потрапить в організм. Коли снаряд зі збідненим ураном влучає в ціль і розривається, дрібні частинки урану можуть вдихатися або проковтуватися військовими, які, зокрема, перебувають в ураженому транспорті.

Тож, наприклад, американським ветеранам рекомендують пройти обстеження, якщо вони вважають, що під час служби зазнали впливу збідненого урану.

Очікується, що Велика Британія передасть Україні 28 танків Challenger 2.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme