Путін розповів, чи збирається на свій п'ятий президентський термін

Президент Росії Володимир Путін розповів про можливі плани на чергові президентські вибори

Журналіст відділу новин
Путін розповів, чи збирається на свій п'…
Фото: Pixabay

Путін розповів, що поки не вирішив – чи іти на чергові президентські вибори на Росії. Він нагадав, що таке право за Конституцією має.

Про це президент Росії заявив інвестиційному форумі ВТБ Капітал "Росія кличе!", передає Depo.ua із посиланням на "Интерфакс".

"Відповідно до Конституції я маю право обиратися на новий термін. Буду я це робити чи ні – я поки що сам для себе ще не вирішив", – запевнив Путін.

Поки що зарано говорити про 2024 рік, пояснив хазяїн Кремля.

Нагадаємо, що 19 листопада у Палату представників Конгресу США внесли резолюцію щодо невизнання президента Росії Володимира Путіна главою держави, якщо він обереться на цю посаду 2024 року.

Довідка: Вперше Володимир Путін став президентом Російської Федерації у 2000 році. У 2004 році він розпочав другу каденцію.

У 2008 році Путіна на посаді змінив Дмитро Медведєв. Однак вже на наступних виборах – у 2012 році – перемогу знову здобув Путін. Його третій президентський термін тривав до 2018 року.

Четверта каденція Путіна розпочалася у 2018 році та має завершитись у 2024 році.

Але 11 березня 2020 року на Росії остаточно схвалили зміни в Конституцію, які дозволять Путіну знову піти в президенти.

При цьому Венеціанська комісія забракувала ці поправки Путіна до Конституції Росії.

У липні 2020-го, за даними ЦВК, 77,92% росіян проголосувало за ці зміни до Конституції під час "референдуму на пеньках", коли голосування відбувалося не тільки у відведених приміщеннях, а і будь-де, зокрема, і на пеньках та у будь-яких місцях, де можна було поставити скриньку.

А Держдума Росії 24 березня 2021 року ухвалила у третьому читанні проект закону на виконання поправок до Конституції, який дає право чинному президенту Росії Володимиру Путіну знову балотуватися на посаду глави держави.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme