Путін розповів, як далеко зайдуть російські війська на Донбасі

Президент Росії Володимир Путін розповів, наскільки далеко можуть просунутися російські війська після офіційного перекидання в ОРДЛО

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Путін розповів, як далеко зайдуть російс…
Фото: Сайт президента РФ

За його словами, просування російських військ буде залежати від ситуації.

Про це Путін заявив під час прес-конференції, пише Depo.ua.

"Я не сказав, що війська туди підуть після нашої з вами зустрічі тут. Друге, передбачати конкретну канву можливих дій взагалі неможливо. Це залежить від конкретної ситуації, яка складається на місці", – наголосив він.

Президент Росії додав, що "добро передбачає можливість захисту" тому він буде захищатися.

"Що стосується питання, чи треба все вирішувати силою, то чому ви вважаєте, що добро має бути безсилим. Я так не вважаю. Добро передбачає можливість себе захищати. З цього і будемо виходити", – зазначив Путін.

Зауважимо, дещо раніше сьогодні, 22 лютого, Путін звернувся до Ради Федерації РФ щодо використання російської армії за кордоном та отримав дозвіл на це. Водночас загальна чисельність формувань збройних сил РФ, райони їх дій, завдання, що стоять перед ними та терміни перебування за територією Росії визначаються самим Путіним.

Нагадаємо, що 21 лютого президент Російської Федерації Володимир Путін офіційно визнав "Л-ДНР". Також Росія підписала з ватажками цих незаконних формувань так званий "договір про дружбу". Цей договір передбачає спільну охорону "кордонів" так званих "ДНР" і "ЛНР". Заступник голови комітету Ради Федерації Росії у міжнародних справах Андрій Клімов заявив, що Росія визнає незалежність "Л-ДНР" не у заявлених, а у фактичних кордонах.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував визнання лідером Росії Володимиром Путіним "Л-ДНР" та заявив, що розцінює такі дії як порушення суверенітету та територіальної цілісності України. 

Багато країн світу пригрозили Путіну відповіддю за такі дії. Японія вже почала узгодження економічних санкцій проти Росії. США також США пообіцяли уже сьогодні "додаткові заходи" щодо Росії.

Щодо санкцій ЄС проти Росії, то ЗМІ пишуть, що там запровадять санкції, але не одразу.

Читайте також: Поганий мир чи добра війна: Чому за півдоби після визнання "Л-ДНР" Захід не вводить "вбивчі" санкції

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme