Путін звинуватив Україну у крадіжці газу, призначеного для Європи

Президент Росії Володимир Путін заявив, що Україна почала відкачувати із підземних сховищ газ, який має бути транспортований до Європи

Журналіст відділу новин
Путін звинуватив Україну у крадіжці газу…
Фото: ЕРА

Володимир Путін звинуватив Україну у тому, що вона відкачує із власних підземних сховищ газ, який має надійти європейським покупцям.  "Почалася поступова відкачка з підземних сховищ газу в Україні цими операторами приватними, в тому числі іноземними операторами", – запевнив Путін.

Про це хазяїн Кремля заявив на пленарному засіданні Російського енергетичного тижня, передає Depo.ua із посиланням на УП.

Крім того, Путін каже, що в Україні є ідея націоналізувати цей газ. "Деякі безвідповідальні політики в Україні говорять, що треба би націоналізувати цей газ, який знаходиться в підземних сховищах України, який їм не належить", – заявив президент Росії, не пояснивши, звідки у нього така інформація.

Щодо транзиту через Україну, то тут Путін розкритикував стан ГТС України, натякнувши, що українська труба може луснути, і Європа залишиться без газу, який іде цим транзитним маршрутом.

Нагадаємо, раніше у Путіна заявили, що Україна, аби зберегти транзит російського газу, має пропонувати конкурентоспроможні комерційні пропозиції і сама повинна домовлятися з країнами Європи про прокачування газу своєю ГТС.

Додамо, раніше повідомлялося, що Україна розраховує укласти новий контракт із "Газпромом" до 2024 року.  На думку генерального директора компанії "Оператор ГТС України" Сергія Макогона, контракт на транзит газу має бути підписаний негайно.

Довідка: Звинувачення Росією України у несанкціонованому відборі газу із транзитної труби для власних потреб – не нова стратегія Кремля. Ще за часів президентів Леоніда Кравчука та Леоніда Кучми Кремль звинувачував Україну в крадіжці російського газу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme