Путін звинуватив Україну в порушенні Мінських угод

Президент Росії Володимир Путін звинуватив Україну в ухваленні законів, які суперечать Мінським угодам

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Путін звинуватив Україну в порушенні Мін…
Фото: ЕРА

На думку лідера держави-агресорки, Україна ніби-то таким чином відмовилася від вирішення конфлікту на Донбасі.

Про це Путін заявив 20 березня під час брифінгу за підсумками зустрічі з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель. 

"Не може не турбувати й те, що в Україні було прийнято цілу низку законів і підзаконних актів, за своєю суттю суперечать мінським угодам. Складається враження, що керівництво цієї країни вирішило в принципі відмовитися від мирного вирішення цієї ситуації", – заявив Путін.

Він також попросив Меркель, яка днями прибуде до Києва, "вплинути на українську сторону в плані виконання всіх раніше взятих на себе зобов'язань".

До слова, президент Росії так і не зміг назвати конкретні українські закони, які, на його думку, шкодять Мінським перемовинам. 

Також Путін удав, що дуже стурбований ситуацією на сході України. Він також заявив, що, ніби-то, зробив усе можливе, щоб повернути мир на Донбас.

Нагадаємо, Путін під час обговорення з Макроном конфлікту на Донбасі звинуватив Україну в загостренні ситуації. Під час розмови була підкреслена необхідність реалізації українською владою всіх раніше досягнутих угод.

Довідка: Мінські угоди (домовленості) – термін на позначення трьох спільних документів сторін-учасників врегулювання ситуації на Донбасі в "нормандському форматі". Мінські домовленості є політичними, а не юридично обов'язковими документами, адже вони не ратифіковані Верховною Радою України як міжнародно-правові договори.

До мінських перемовин залучені Україна, Німеччина, Франція та Росія. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme