Рада анулювала вільну економічну зону "Крим"

Верховна Рада урегулювала ситуацію із вільною економічною зоною (ВЕЗ) "Крим", яка фактично не існувала після окупації півострова Росією

Журналіст відділу новин

Про це повідомляє Depo.ua.

Нардепи проголосували за цілу низку законопроектів, які урегульовували цю юридичну прогалину.

Зокрема, згадку про ВЕЗ "Крим" відповідним законопроектом вилучили із Митного кодексу.

Також у прийнятих законопроектах йдеться про те, що на тимчасово окупованій території загальнодержавні, місцеві податки і збори та військовий збір не справляються; платники податків, звільняються від обов'язку подання до контролюючих органів декларацій, звітності; контролюючі органи не здійснюють заходи контролю; штрафні санкції та пеня за порушення податкового законодавства не застосовуються, а накопичені санкції та пеня з дати окупації підлягають списанню, що потягне за собою в т.ч. звільнення майна платників податків з податкової застави та закінчення виконавчого провадження; платники із місцезнаходженням на ТОТ мають право на добровільну сплату єдиного внеску, а до закінчення строку окупації такі платники не можуть бути зареєстрованими платниками акцизу.

Нагадаємо, що минулого тижня про анулювання ВЕЗ "Крим" розповідав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Довідка: Вільна економічна зона "Крим" почала діяти у вересні 2014 року.

У межах ВЕЗ "Крим" створюється вільна митна зона, яка за своїм функціональним типом є одночасно вільною митною зоною комерційного, сервісного та промислового типу.

На території ВЕЗ "Крим" не справляються загальнодержавні податки та збори та збір на обов'язкове державне пенсійне страхування. Будь-які доходи, одержані резидентами ВЕЗ "Крим" на цій території, підлягають оподаткуванню як іноземні доходи.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme