Рада ЄС засудила агресію Росії проти України

Рада ЄС засудила тривалу агресію Росії проти України та наголосила неприпустимості утворення нових сфер впливу у Європі
 

Журналіст відділу новин
Рада ЄС засудила агресію Росії проти Укр…
Фото: МЗС України

Європейський Союз засудив агресивні дії Російської Федерації проти України та наголосив на неприпустимості нових розподілів Європи на сфери впливу, як того хоче Москва.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт Ради ЄС.

"Рада ЄС ухвалила висновки щодо ситуації у європейській безпеці. У своїх висновках Рада ЄС засудила триваючі агресивні дії Росії та погрози Україні, а також закликає Росію до деескалації, дотримання міжнародного права та конструктивного діалогу шляхом створених міжнародних механізмів", – йдеться у заяві.

У Раді ЄС зазначили, що будь-яка подальша військова агресія Росії проти України матиме серйозні наслідки та значні втрати.

"ЄС підтверджує свою непохитну підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України й інших партнерів з країн Східного партнерства в межах міжнародно визнаних кордонів та закликає РФ відновити конструктивну участь в існуючих міжнародних структурах для сталого та мирного вирішення конфліктів", – йдеться у цій же заяві.

Також Рада ЄС підтвердила єдиний підхід Євросоюзу та міцну співпрацю та координацію з США, НАТО, Україною та іншими країнами-партнерами.

"Це підкреслює важливість подальшого посилення стійкості та можливостей реагування ЄС та його близьких партнерів, зокрема щодо протидії кібератакам та гібридним атакам, маніпуляціям з інформацією, включаючи дезінформаційні кампанії", – наголосили в Раді ЄС.

Нагадаємо, 24 січня президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Єврокомісія надасть Україні новий пакет фінансової допомоги у розмірі 1,2 млрд євро.

Читайте також: Безпілотники, ракети і роботи-сапери: Топ-5 імпортних озброєнь, які засвітились у ЗСУ у 2021 році

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme