Рада ЄС збереться через нарощування військ Росією біля кордонів України

В Європейському Союзі назвали тривожною ситуацію з накопиченням військ Російської Федерації біля кордонів України

Журналіст стрічки новин

У ЄС наголосили, що ще з квітня шукають способи посилити стійкість України.

Про це на брифінгу у Брюсселі заявив речник із закордонних справ і політики безпеки Європейської комісії Петер Стано, відеозапис брифінгу розміщений на сайті аудіовізуальних послуг Єврокомісії, передає Depo.ua.

"Європейський Союз є безпосереднім сусідом України, і у зв'язку з цим ми стежимо за ситуацією в Україні й біля неї дуже пильно. Це питання також вже обговорювалося у квітні міністрами закордонних справ. Вони присвятили дискусію військовому нарощуванню Росії на українських кордонах і у незаконно анексованому Криму та біля нього.", - заявив Стано.

За його словами, ЄС продовжує відстежувати ситуацію біля українських кордонів й вважає зібрану інформацію тривожною.

Крім того, Євросоюз обмінюється даними з партнерами, зокрема з трансатлантичними партнерами із США, Великої Британії та іншими, щоб зрозуміти, як ситуація розвивається.

"І неодмінно, з огляду на розвиток ситуації, ми відкриті розглянути подальші кроки, якщо вони будуть необхідними разом з цими партнерами", – додав Стано.

Речник зазначив, що 15 листопада Рада ЄС на рівні міністрів закордонних справ проведе нове обговорення стосовно нарощення російських сил біля кордону з Україною. На зустрічі також зможуть оцінити, чи потребує ситуація якихось кроків з боку Євросоюзу.

Нагадаємо, дещо раніше у Раді пояснили, чому російські військові біля кордонів не становлять небезпеки. Парламентарі заявляють, що на кордоні спостерігаються зміни в бойовому і чисельному складі військ РФ, а не збільшення.

Читайте також: Журналістів з США просять не нагнітати: Чому Київ не злякали російські війська біля українського кордону

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme