Рада ліквідувала ОАСК

Депутати Верховної Ради 13 грудня підтримали законопроєкт, який передбачає ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва

Журналіст відділу новин
Рада ліквідувала ОАСК…
ОАСК

Про це повідомили наші джерела у парламенті, "Центр протидії корупції", голова правління аналітичного центру "Фундація DEJURE" Михайло Жернаков і народний депутат Ярослав Железняк і Олексій Гончаренко, передає Depo.ua.

Так, законопроєкт 5369 щодо ліквідації ОАСК підтримали 310 народних депутатів. Також парламент схвалив законопроєкт 5370 про утворення Київського міського окружного адміністративного суду.

Коли закон набуде чинності, ОАСК припинить роботу, а розгляд і вирішення адміністративних справ до початку роботи Київського міського окружного адміністративного суду здійснюватиме Київський окружний адміністративний суд.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський ще у квітні 2021 року повідомив, що вніс до парламенту невідкладний законопроєкт про ліквідацію ОАСК.

В ОПУ зазначили, що суд не зміг відновити довіру: згадали про "плівки ОАСК" та корупцію із забитими грошима сейфами — ймовірно, ідеться про затримання брата глави ОАСК Павла Вовка. Його спіймали на хабарі, який він нібито мав передати Вовку, а під час обшуків у брата знайшли сейф із грошима.

Перед цим, у жовтні 2020 року, в Офісі президента відреагували на петицію про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва, яка набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів. Тоді Зеленський доручив розпочати консультації з Вищою радою правосуддя щодо майбутнього статусу ОАСК.

Відповідно до Конституції, суд утворюється, реорганізовується та ліквідовується законопроєктом, який вносить президент до Верховної Ради після консультацій із Вищою радою правосуддя.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme