Рада підтримала посилення покарання за підробку COVID-сертифікатів

Верховна Рада підтримала в першому читанні та за основу проект закону №6084 щодо встановлення відповідальності за підробку документів, що стосуються проведення профілактичних щеплень

Журналіст відділу новин
Рада підтримала посилення покарання за п…
Фото: Прес-служба Мінцифри

За відповідне рішення проголосували 282 народних депутати.

Про це повідомляє Depo.ua.

Рада підтримала посилення покарання за підробку COVID-сертифікатів

Народний депутат від фракції "Слуга народу" та голова комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький зазначив, що документом пропонується запровадити більш сувору кримінальну відповідальність за підробку довідок щодо щеплення та тестів на коронавірус. 

Передбачається покарання:

  • для людей, які свідомо використовували фальсифіковані документи про щеплення (штраф від 17 тис грн до 34 тис грн або обмеження волі до двох років);

  • для медичних працівників за внесення неправдивих відомостей до медичної документації (штраф від 34 тис грн до 68 тис грн або обмеження волі до 2 років з позбавленням права обіймати певні посади);

  • за виготовлення фальшивих документів про вакцинацію (штраф від 85 тис грн до 170 тис грн або позбавлення волі до трьох років).

"Ухвалення законопроекту дозволить посилити боротьбу зі зловмисниками, які займаються підробкою довідок про щеплення", – зауважив нардеп.

Нагадаємо, 16 вересня у МОЗ заявили про підготовку законодавчого акту про посилення відповідальності за підробку медичних документів. Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко попередив, що за підробку COVID-сертифікатів каратимуть керівників лікарень.

6 жовтня парламентський комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування підтримав законопроект №6084 про посилення відповідальності за підробку COVID-сертифікатів.

1 листопада комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності підтримав посилення кримінальної відповідальності за підробку сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme