Рада підтримала скандальний законопроект про підвищення податків

Верховна Рада підтримала за основу законопроект Кабінету міністрів №5600 про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень

Журналіст стрічки новин
Рада підтримала скандальний законопроект…

Законопроект підтримали 264 нардепи, повідомляє Depo.ua.

Документ вносить зміни до Податкового кодексу щодо ставок оподаткування, визначених в абсолютних значеннях, з урахуванням індексів споживчих цін, індексів цін виробників промислової продукції з акцизного податку, екологічного податку та рентної плати.

Його розкритикували представники різних опозиційних фракцій.

Зокрема, пропонується збільшити на 5% ставки акцизного податку на алкогольні напої, екологічного податку (крім ставок за викиди двоокису вуглецю у повітря стаціонарними джерелами забруднення, за скиди забруднюючих речовин у водні об’єкти та за розміщення малонебезпечних нетоксичних відходів гірничої промисловості) та рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України з урахуванням індексу споживчих цін за 2020 рік.

Ставки рентної плати за користування надрами у цілях, не пов'язаних з видобуванням корисних копалин, рентної плати за спеціальне використання води та рентної плати за спецвикористання лісових ресурсів хочуть збільшити на 14,5%.

Також закон пропонує змінити підходи до визначення одиниці виміру ставки акцизного податку на пиво. Діючу ставку акцизу за 1 л пива хочуть замінити на ставку за 1 л 100-відсоткового спирту.

Одразу після голосування законопроект розкритикував нардеп від "Євросолідарності" Володимир Ар'єв.

Нагадаємо, 2 червня у Верховній Раді зареєстрували проект закону №5600 про внесення змін до Податкового кодексу та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень.

24 червня податковий комітет Ради підтримав законопроект про підвищення податків.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme