Рада повертається з канікул: Які питання розглянуть на засіданні 7 вересня

Верховна Рада уже завтра повертається з канікул та розпочне роботу шостої сесії парламенту IX скликання

Редактор стрічки новин
Рада повертається з канікул: Які питання…
Фото: Верховна Рада/Telegram

У вівторок, 7 вересня, о 9 годині Верховна Рада проведе засідання погоджувальної ради, а об 11 годині – пленарне засідання.

Про це у своєму блозі повідомив народний депутат від "Слуги народу" Павло Фролов, передає Depo.ua.

Що розглядатимуть на засіданні Ради 7 вересня

  • спрощення створення індустріальних (4416-1, друге читання, 255 поправок, Комітет повернеться до цього проекту на своєму засіданні у понеділок) та наукових (4236, перше читання) парків;

  • вдосконалення розміщення державного та регіонального замовлення на підготовку освітньо-наукових кадрів (5467, перше читання);

  • вдосконалення освітньо-наукової діяльності у вищих військових навчальних закладах (5641, перше читання);

  • врегулювання процедури одночасного переходу прав на земельну ділянку у разі набуття права власності на об`єкт нерухомого майна (5248, друге читання, 64 поправки);

  • перетворення класичних бібліотек у громадах на сучасні культурні центри – хаби (5002, перше читання);

  • відкриття інформацію про зарплати у держкомпаніях (3952 друге читання, 88 поправок).

Розглядатимуть і інші питання. Загалом, за словами Фролова, у порядку денному завтрашнього засідання 28 питань. І значна частина з них стосуються галузі освіти та науки.

Народний депутат від "Слуги народу", голова парламентського комітету з питань науки і освіти Сергій Бабак заявив, що пленарний тиждень, який розпочинається 7 вересня, сміливо можна назвати "тижнем науки". Про те, які важливі наукові законопроекти розглядатиме Рада цього тижня, нардеп розповів у відео, яке оприлюднила прес-служба партії "Слуга народу".

Нагадаємо, народний депутат від "Слуги народу" та голова комітету парламенту з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев повідомив, що впродовж вересня Верховна Рада має розглянути низку важливих законопроектів. На його думку, роботу народних обранців не оминуть і "скандали та інтриги".

Також раніше повідомлялося, що у Верховній Раді хочуть провести "морський день. Народі депутати з фракції партії "Слуга народу" пропонують присвятити цілий пленарний день розгляду законопроектів щодо портової сфери та морегосподарського комплексу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme