Рада ухвалила законопроект про "тисячу Зеленського" за COVID-вакцинацію у першому читанні

Народні депутати ухвалили в першому читанні та прийняли за основу законопроект, який передбачає виділення тисячі гривень вакцинованим українцям 
 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Рада ухвалила законопроект про "тисячу З…
Фото: zelenskiy_official / Instagram

Зауважимо, що йдеться про проект закону про допомогу та заохочення вакцинованих громадян, який лобіює президент України Володимир Зеленський.

Про це стало відомо під час пленарного засідання Верховної Ради 18 листопада, передає Depo.ua

У першому читанні за проект закону про "тисячу Зеленського" проголосували 285 народних обранців. 

Тепер на документ очікує ще одне голосування. Якщо воно буде успішним, законопроект подадуть на підпис президенту України. 

Зазначимо, що документ передбачає виділення 3 млрд гривень на соціальну підтримку застрахованих осіб, які постраждали від обмежувальних карантинних заходів.

Крім того, особисто Володимир Зеленський пообіцяв кожному українцю тисячу гривень за щеплення двома дозами вакцини. Щоправда, витратити їх можна лише на спорт, подорожі та відвідування театрів і кінотеатрів. 

Нагадаємо, фраза "Вовина тисяча" з'явилася 2020 року під час епідемії коронавірусу, коли бізнесмени та наймані працівники, які постраждали від жорсткого кооронавірусного локдауну, могли отримати певну компенсацію – розміром 8 тис. грн.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme