Рада спростила процедуру приєднання до газових мереж

Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроект №4578-1, який передбачає спрощення приєднання до газотранспортної або газорозподільчої системи
 

Редактор стрічки новин
Рада спростила процедуру приєднання до г…
Фото: Оператор ГТС

За відповідний законопроект проголосував 261 народний депутат, передає Depo.ua.

Як зазначають автори законопроекту, його метою є спрощення механізму приєднання об’єктів замовника до газотранспортної або газорозподільної системи, а його ухвалення дасть змогу підвищити ефективність використання газової інфраструктури.

Цей законопроект врегулює на законодавчому рівні окремі аспекти приєднання до газових мереж задля підвищення ефективності використання газової інфраструктури. Законом також внесено зміни до Закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу", якими впроваджується інструмент державного контролю за використанням ресурсів імпортованого природного газу і природного газу власного видобутку.

Документ регламентує відповідальність за безпідставну відмову в наданні послуги з приєднання або залишення заяви без руху.

Юридичним особам, відповідно до документу, дозволили вибирати суб'єкт господарювання, який буде облаштовувати вузол обліку газу, а при установці лічильника не на межі балансової належності уже не знадобиться згода оператора.

Нагадаємо, 20 травня Верховна Рада схвалила за основу законопроект №4578-1 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо окремих питань приєднання до газотранспортної або газорозподільної системи. 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme