Рада у четвер збереться на позачергове засідання з питання ФОПів

Верховна Рада у четвер, 23 вересня, проведе позачергове засідання для розгляду законопроектів щодо фізичних осіб-підприємців
 

Журналіст відділу новин
Рада у четвер збереться на позачергове з…
Фото: ВР

Голова парламенту Дмитро Разумков скликав на 23 вересня позачергове засідання парламенту за ініціативи позафракційного народного депутата Олександра Дубінського.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на одразу кількох високопоставлених депутатів з фракції "Слуга народу".

Так голова партії "Слуга народу" і перший заступник голови однойменної парламентської фракції Олександр Корнієнко розповів журналістам у кулуарах Верховної Ради, що у нього є інформація про позачергове засідання Ради.

"Є чутки про те, що буде в четвер оголошено позачергове засідання, присвячене питанням по ФОПам. Законопроектам, під які збирав підписи ще Дубінський пів року чи рік тому. Тобто у нас дістаються із шухляди такі заготовки", – сказав Корнієнко.

Водночас він точно не підтвердив, чи відбудеться позачергове засідання.

У свою чергу глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія під час спілкування з журналістами у Раді повідомив про позачергове засідання Ради у ствердній формі.

"Пан Разумков сьогодні надіслав мені листа, що в четвер він призначив позачергову сесію. Дубінський три-чотири місяці тому збирав підписи на позачергову по ФОПах. І назбиралося, і на четвер призначене", – розказав Арахамія.

За його словами, законопроект стосується відміни РРО для ФОПів, але "слуги" за нього голосувати не будуть.

"Ну ми цього робити не будемо. Я вам це уже можу заявити. Ми його приймали з такими боями, щоб потім відмінити? Я не розумію", – запевнив Арахамія.

Як відомо, поточний пленарний тиждень парламенту триватиме упродовж 21-24 вересня.

Нагадаємо, 1 грудня 2020 року Верховна Рада ухвалила закон, який відтермінував введення РРО для ФОПів до вересня 2021 року.

17 грудня 2020 року цей закон підписав президент Володимир Зеленський і з 1 січня 2021-го він набув чинності.

Довідка: Реєстратор розрахункових операцій (РРО) – це пристрій, який призначений для реєстрації розрахункових операцій при продажу товарів або наданні послуг, операцій з купівлі-продажу іноземної валюти та/або реєстрації кількості проданих товарів чи послуг, операцій з приймання готівки для подальшого переказу.

Читайте також: Рух SaveФОП: Відмови від прозорого обліку оборотів

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme