Рада узгодила перенесення початку роботи БЕБ: Коли почне працювати орган

Верховна Рада проголосувала за відтермінування початку роботи Бюро економічної безпеки

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Рада узгодила перенесення початку роботи…
Фото: Facebook Дмитра Разумкова

Народні депутати перенесли запуск БЕБ на два місяці після того, як глава органу Вадим Мельник оголосив про затримки у початку роботи.

Станом на зараз запуск Бюро заплановано на 25 листопада, повідомляє Depo.ua із посиланням на Telegram-канал депутатки від партії "Слуга народу" Ольги Василевської-Смаглюк.

"Запуск БЕБ відклали на два місяці. Відповідну правку щойно проголосували в Раді. Сподіваюсь, це останнє подовження термінів і Бюро запрацює 25 листопада", – написала вона.

Верховна Рада проголосувала за відтермінування початку роботи Бюро економічної безпеки

Зауважимо, згідно із законодавством, БЕБ мало запрацювати 23 вересня. Але, як зазначив нардеп від "Слуги народу" Данило Гетманцев, реально боротися з економічними злочинами новий орган зможе не одразу. Для цього, за словами депутата, потрібно 3-4 місяці.

Згодом Мельник зазначив, що влада орієнтується на 25 вересня, але скоріш за все БЕБ запрацює трохи пізніше. За його словами, розпочати згідно з попередніми планами не вдасться через "період літніх відпусток".

Нагадаємо, 20 серпня Бюро економічної безпеки очолив Вадим Мельник. Як відомо, Мельник очолював Державну фіскальну службу.

Читайте також: Велика чистка в органах: Чому Зеленський масово міняє силовиків

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme