Рада вперше виділила гроші на університет Зеленського: Скільки мільйонів і на що спрямують

Бюджетний комітет Верховної Ради погодив виділення понад 70 мільйонів гривень на будівництво Президентського університету

Журналіст стрічки новин
Рада вперше виділила гроші на університе…
Фото: ЕРА

Ці гроші підуть на будівельні, монтажні, оздоблювальні роботи закладу, підключення інженерних мереж, оплату адміністративних зборів та послуг з виготовлення документів тощо.

Як пише Depo.ua, про це повідомив народний депутат від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко, який є членом цього комітету, у Telegram.

"Бюджетний комітет ухвалив виділення 70 010 тисяч грн на реалізацію ідеї Зеленського про будівництво Президентського університету", – написав він.

Скріншот

Скріншот 2

Що відомо про Президентський університет

Про створення так званого Президентського університету глава держави Володимир Зеленський оголосив 31 травня. Він заявив, що цей заклад готуватиме "людей майбутнього". В його основі закладено три "П": Personality (індивідуальність), Profession (професіоналізм); Progress (здатність до стратегічного розвитку). 

Навчання у Президентському університеті відбуватиметься за такими освітніми напрямами: інформаційні технології, кібербезпека та штучний інтелект, нанотехнології, аерокосмічні технології, біотехнології та науки про здоров’я, енергетичні технології, глобалізація та міжнародні комунікації.

При цьому розвиток особистості базується на ключових темах: компетентність (технічна і поведінкова), комунікативні навички, професійні навички, мотивація до розвитку (наставництво).

Глава держави заявив, що має намір зібрати у Президентському виші найкращих викладачів та найкращих учнів зі всієї України, які навчатимуться безкоштовно, а потім працюватимуть в країні. Як випускників стимулюватимуть залишатися працювати в Україні, президент не розповів.

Згодом міністр освіти Сергій Шкарлет повідомив, що Зеленський висловив бажання, щоб для найкращих викладачів Президентського університету майбутнього зарплата стартувала від 4 тисяч "або доларів або євро".

Університет буде збудований на території державного "Експоцентру України". Влада запевняє, що його інтегрують в нинішню інфраструктуру ВДНГ, вирубки дерев не буде. Відомо, що будівництво Президентського університету на ВДНГ запланували ще у 2017 році. Університет буде розташований у північно-східній частині експоцентру поблизу музею науки. Університет має почати навчання студентів 1 жовтня 2023 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що для запуску Президентського університету необхідно 7,2 мільярда гривень на три роки.

Читайте також: Недешевий граніт науки: Де і за скільки навчаються діти українських політиків

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme