Рада законодавчо врегулювала надання публічних е-послуг

Верховна Рада ухвалила у другому читанні проект закону, який врегульовує питання надання публічних послуг у електронній формі
 

Журналіст стрічки новин

За законопроект № 5495 проголосували 238 нардепів, повідомляє Depo.ua.

Законодавством наразі не врегульовано це питання, що призводить до виникнення перешкод в їх отриманні громадянами України та відповідно порушення їх прав і свобод.

Як зазначається у пояснювальній записці, все більше громадян Україні користуються послугами в електронній формі. Зокрема, тільки електронними публічними послугами через Єдиний державний вебпортал електронних послуг починаючи з 2020 року скористалося близько 573 тисяч осіб. У зв’язку з цим виникла необхідність законодавчо врегулювати питань щодо надання всіх категорій публічних послуг, зокрема, в електронній формі, що приведе до формування єдиного підходу до механізму їх надання.

Документом вводяться нові терміни, такі як "електронна публічна послуга", "автоматичний режим надання електронної публічної послуги", "комплексна електронна публічна послуга", "система електронної взаємодії електронних ресурсів", "публічна послуга", інших термінів, пов’язаних з наданням (отриманням) електронних публічних послуг, а також встановлюються особливості їх надання.

Також проєкт вносить зміни до закону України "Про адміністративні послуги", необхідні для врегулювання питань, пов’язаних з наданням публічних послуг в електронній формі.

Нагадаємо, 17 травня президент Володимир Зеленський заявив, що з 24 серпня українці зможуть користуватися всіма державними послугами без паперових документів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme