Ракетний удар по Кабулу завдали США, – ЗМІ

За попередньою інформацією, ракетний удар був націлений по бойовиках ІДІЛ

Надія Собенко
Журналіст розділу Depo.Київ.

Сполучені Штати Америки були причетні до сьогоднішнього вибуху в Кабулі. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

Як повідомив на правах анонімності чиновник США, сьогоднішній ракетний удар був націлений по бойовиках ІДІЛ.

Агентство зазначає, що свідки повідомили про вибух біля аеропорту Кабула, і на відео був показаний чорний дим, що піднімається в небо. 

Двоє свідків заявили, що вибух, імовірно, був викликаний ракетою, що вразила будинок в районі на північну сторону аеропорту, але  підтвердження цієї інформації нема.

Нагадаємо, раніше стало відомо про вибух у Кабулі. За інформацією афранських ЗМІ, в результаті вибуху загинуло дві людини і троє дістали поранення. Повідомляли, що серед загиблих є дитина.

Як відомо, 26 серпня в аеропорту Кабула пролунали сім вибухів. Внаслідок терактів загинули майже 200 людей, постраждалих – понад 1,3 тисячі. За даними ЗМІ, влаштували вибухи смертники терористичної організації "Ісламська держава".

Водночас експерти із національної безпеки США повідомили президенту Джо Байдену, що в Афганістані ймовірні нові теракти. Тоді ж Байден наказав вжити усіх можливих заходів для евакуації співгромадян з Афганістану. Зокрема, доручив держсекретарю домовитися із третіми країнами про евакуацію американських громадян навіть після повного виведення військ США.

В ніч з 27 на 28 серпня ЗС США за допомогою безпілотника завдали авіаудару по терористичній організації "Ісламська держава" на сході Афганістану  в провінції Нангархар на сході від Кабула і на кордоні з Пакистаном.

Пізніше стало відомо, що в результаті авіаудару були знищені два ватажки "Ісламської держави" у Афганістані.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme