Рашисти намагаються прорватися біля Авдіївки та Пісків: тривають бої

На Авдіївському напрямку російські окупанти намагаються прорвати оборону українських військ біля Авдіївки та Пісків, там тривають жорсткі бої. Загалом росіяни штурмували та наступали на кількох напрямках, Збройні сили України давали відсіч

Журналіст відділу новин
Рашисти намагаються прорватися біля Авді…
ЗСУ

Про це повідомив Генштаб ЗСУ у зведенні станом на 18:00 13 серпня, передає Depo.ua.

Авдіївський напрямок

Окупанти обстрілювали із танків та реактивної артилерії райони населених пунктів Курахове, Нью-Йорк, Мар’їнка, Красногорівка та Олександропіль, а також завдали авіаудару біля Мар’їнки. Намагаються наступом прорвати оборону українських військ у напрямках Олександрополя, Красногорівки, Авдіївки, Мар’їнки та Пісків. Тривають жорсткі бої.

Слов’янський напрямок

російські війська здійснювали вогневе ураження із танків, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню біля Вірнопілля, Богородичного, Великої Комишувахи, Довгенького, Краснопілля, Долини та Дібрівного, і завдали авіаудару в районі населеного пункту Залиман. Неподалік Нової Дмитрівки та Долини окупанти намагалися прорвати оборону українських військ, проте успіху не мали й відійшли.

Краматорський напрямок

російсько-окупаційні війська залучили ствольну та реактивну артилерію для обстрілів районів Краматорська, Верхньокам’янського, Сіверська, Григорівки та Кривої Луки. Також намагалися покращити тактичне положення поблизу Івано-Дар’ївки та Виїмки штурмами, проте отримали жорстку відсіч і відступили.

Бахмутський напрямок

Зафіксовані обстріли військової та цивільної інфраструктури поблизу Часового Яру, Бахмута та ще семи населених пунктів, а також завдали авіаударів неподалік Яковлівки, Спірного, Веселої Долини, Кодеми, Соледара, Бахмута, Зайцевого і Бахмутського.

Наступами та штурмами діями росіяни намагалися просунутися біля Яковлівки, Бахмута, Вершини та Зайцевого, втім, без успіху. Однак в окремих районах ще тривають бойові дії.

Харківський напрямок

росіяни обстрілювали цивільну інфраструктуру в районах низки населених пунктів, завдали авіаударів біля Старого Салтова, Гусарівки та Мосьпанового, і підтримують високу інтенсивність ведення розвідки безпілотниками. Крім того, намагалися покращити тактичне положення в районі населеного пункту Питомник, проте українські захисники завдали росіянами втрат і ті відійшли.

Новопавлівський та Запорізький напрямки

Загарбники обстрілюють території неподалік Володимирівки, Павлівки, Вугледара та низки інших населених пунктів, крім того, завдали авіаційних ударів по районах Новосілки, Павлівки, Володимирівки та Червоного.

Спроби окупантів покращити тактичне положення у напрямках Павлівки та Новосілки зазнали краху.

Південнобузький напрямок

російсько-окупаційні війська обстріляли цивільну інфраструктуру поблизу Степової Долини, Парутиного, Прибузького та інших населених пунктів, а російська авіація діяла біля Андріївки, Осокорівки, Білої Криниці та Лозового. Окрім того, ворог без успіху спробував просунутися в районах Лозового та Широкого, але з втратами відступив.

Ситуація на інших напрямках

На Волинському та Поліському напрямках підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання з посилення охорони ділянки білорусько-українського кордону в Брестській та Гомельській областях.

На Сіверському напрямку окупанти здійснили обстріли з артилерії різних калібрів по районах населених пунктів Сеньківка, Грем’яч і Пушкарі на Чернігівщині та Басівка і Кіндратівка Сумської област, а також провели повітряну розвідку прикордонних районів безпілотниками.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme