рашисти обстріляли Запоріжжя "Іскандером" із небезпечними касетними зарядами

Ввечері 12 листопада російські окупанти вдарили по Запоріжжю нашпигованою касетними зарядами ракетою комплексу "Іскандер-К". Вони не розірвалися, але ще можуть здетонувати, тож жителів навколишніх будинків вирішили евакуювати

Журналіст відділу новин
рашисти обстріляли Запоріжжя "Іскандером…
Залишки ракети з касетними снарядами

Про це повідомили заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко та виконувач обов'язків мера Запоріжжя Анатолій Куртєв, передає Depo.ua.

Загалом росіяни помістили у ракету 54 касетні заряди. Вони впали в Шевченківському районі міста поблизу шести житлових багатоквартирних будинків.

Тимошенко каже, що ці касетні снаряди можуть детонувати в будь-який момент. Всередині кожного такого снаряду є сотні металевих дрібних елементів, які при детонуванні розлітаються навсібіч і завдають ушкоджень навіть бетонним конструкціям.

Місцева влада вже почала евакуйовувати звідти людей. Деякі мешканці виїхали самостійно, частину вивозять муніципальним транспортом до найближчих туристично-інформаційних центрів. Там людей годують та за потреби надають їм медичну допомогу. Міська влада очікує, що тимчасова евакуація триватиме до завтра. Зараз будинки та прилегла до них територія перебувають під наглядом співробітників поліції, на місці працюють фахівці. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme