Разумков у Верховній Раді перед голосуванням за свою відставку жорстко потролив "слуг"

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков розпочав свій звіт перед голосуванням за власну відставку зі слів, якими починалася передвиборча програма Володимира Зеленського та партії "Слуга народу"

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Разумков у Верховній Раді перед голосува…
Фото: Дмитро Разумков / Instagram

У своїй промові з парламентської трибуни спікер також звернув увагу на те, що за кілька років при владі в статусі провладної партії у "Слуги народу" різко змінилися задекларовані під час виборів до ВРУ принципи.

Про це Дмитро Разумков заявив під час звіту перед парламентарями у четвер, 7 жовтня, передає Depo.ua.

З самого початку Разумков процитував кілька фраз про Україну майбутнього, які активно використовував Володимир Зеленський під час передвиборчої кампанії. Зокрема, про якісні дороги, заробітчан, які повернулися з Польщі та бабусю, яка не отримує інфаркт від платіжок за комуналку.

"Я пам'ятаю, як світилися очі у людей, які долучалися до команди. Я пам'ятаю очі людей на вулицях, на зустрічах, на ефірах… Бо вони нам вірили… Тому що ми нові, чесні, правильні, справедливі, інші… На жаль, сьогодні в цій залі я бачу вже інші очі. І очі у людей також сильно змінилися", – сказав Разумков.

За словами спікера, він робив усе можливе, щоб хоча б частина цих обіцянок стала реальністю. 

Після цього чинний очільник парламенту гнівно звернувся до однопартійців та винуватив їх у порушення декларованих принципів.

"Принцип демократії, з яким ми йшли, – "право народу" – став принципом влади більшості. Принцип верховенства права та закону став змінений на "політичну доцільність". Принцип права на власну позицію та свободу слова змінив принцип "хто не з нами, той проти нас". Принцип "закон один для всіх" став принципом "друзям все, ворогам – закон", – наголосив спікер.

Разумков не втримався і від саркастичного зауваження в бік голови парламентської фракції "СН" Давида Арахамії. Днями той. відповідаючи на запитання журналістів про офшори президента Зеленського відповів: "Нічого страшного, у кожного ФОПа вони є".

Нагадав Дмитро Разумков і про колективну відповідальність кожного парламентаря за процеси, які відбуваються в країні.

Спікер особливо підкреслив, що зараз намагається довести українцям, що вони в ньому не помилилися та не розчарувалися. 

Наприкінці свого виступу Разумков подякував усім колегам за два роки роботи в парламенті. 

Нагадаємо, призначення нового голови Верховної Ради України та його першого заступника може відбутися вже сьогодні, 7 жовтня. Народні обранці можуть проголосувати за це після відкликання з посади спікера Дмитра Разумкова. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme