Реєстри не витримують: У Мінцифри пояснили, чому стаються збої у роботі "Дії"

Віце-прем'єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров пояснив збої у мобільному застосунку "Дія" відсутністю єдиної бази даних, де збиралися б документи користувачів

Редактор стрічки новин
Реєстри не витримують: У Мінцифри поясни…
Фото: Facebook Михайла Федорова

Збої, які періодично стаються у роботі додатку "Дія", пов'язані з тим, що немає єдиної бази даних, з якої підтягуються документи, часто навантаження не витримують самі реєстри.

Про це Федоров розповів у інтерв'ю "BBC Україна", передає Depo.ua.

Зокрема, міністр пояснив, чому стався нещодавній масштабний збій в "Дії", коли почали тестування щодо виплати тисячі гривень за вакцинацію.

"Насправді нічого не зламалося. Чому зникають документи? Оскільки "Дія" не зберігає персональні дані, кожен раз, коли ви авторизуєтеся, з усіх реєстрів підтягуються документи. Немає однієї бази даних, де все зберігається. Щоразу – це нові запити до реєстрів. А наші реєстри будувалися багато років, хоча ми їх і оновлюємо поступово. Тому, коли система нестабільна, реєстри не витримують, а інформація не підтягується. Але це не означає, що документи зникли, в цей час вони просто не підтягнулися", – наголосив Федоров.

Він також додав, що такі збої будуть ставатися не завжди, коли в "Дії" запускатимуть якісь оновлення.

"Ми покращуємо технології, щоб реєстри краще взаємодіяли і одночасно запускаємо унікальний для всього світу сервіс. Тому виникають такі проблеми. Потрібно вибирати шлях. Або ми рухаємося так, і годину на місяць що-небудь збоїть, або чекаємо кілька років і не факт, що дочекаємося", – сказав віце-прем'єр.

Нагадаємо, 13 грудня багато користувачів мобільного застосунку "Дія" заявили про збій у програмі. У Міністерстві цифрової трансформації пояснили, що збій був пов'язаний з тестуванням послуги з виплати тисячі гривень за вакцинацію. 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme