UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Рефат Чубаров підтримав протести в Казахстані

Лідер меджлісу кримських татар закликає казахів якомога швидше відновити мир і порядок, щоби уникнути російського втручання у долю країни

Тарас Паньо
Журналіст відділу міжнародної політики
Рефат Чубаров підтримав протести в Казах…

"Зрозуміло, я на боці казахського народу, який повстав проти свавілля та жадібності власної влади", заявив Чубаров про події в Казахстані, повідомляє Depo.ua.

"Тим більше, що і президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв, і йолбаси (лідер) Нурсултан Назарбаєв так і не наважилися засудити РФ за військове вторгнення на територію України та окупацію Криму" — наголосив лідер Меджлісу.

При тому Чубаров побажав казахському народу якнайшвидше об'єднатися навколо нових лідерів, прихильних до демократії, і здійснювати всі наступні кроки у мирний ненасильницький спосіб.

"Чим довше триватиме хаос і провокації, тим більше шансів у Кремля "осідлати" ситуацію та придушити Казахстан", зазначив Чубаров.

Як повідомляло Depo.ua, сьогодні уночі президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв схвалив відставку уряду та виконав деякі інші вимоги на тлі протестів. Водночас замість деяких високопосадовців Казахстану на інші ключові пости були призначені люди, які працювали в адміністрації президента. Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв запровадив надзвичайний стан і оголосив комендантську годину​ у містах Нур-Султан та Алмати, а також в Мангістауській та Алматинській областях.

Кілька годин тому стало відомо, що у Казахстані захопили аеропорт Алмати. Співробітники аеропорту повідомили, що в будівлі зараз перебувають близько 45 озброєних людей.

При тому колишній космонавт та генерал-майор ВПС Казахстану Токтар Аубакіров на держтелеканалі "Хабар" закликав усіх членів Організації Договору про колективну безпеку надіслати війська до Казахстану, а російські військові підрозділи на кордоні з Казахстаном підготувалися до маршу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme