Регулярно займається спортом лише половина української молоді, — результати опитування "ДС"

Половина української молоді займаються спортом дуже рідко або взагалі не займаються, здебільшого — через брак часу

Регулярно займається спортом лише полови…
Фото: Pixabay

"ДС" разом з "Нью Імідж Маркетинг Груп" провели опитування, результати якого буде оприлюднено на сайті впродовж 11-15 грудня. Під час підготовки використані дані попередніх опитувань, проведених "Нью Імідж Маркетинг Груп" спільно з Українським інститутом майбутнього.

Як свідчать результати опитування "Стиль життя та соціально-політичні настрої молоді України", регулярно займаються спортом (включно із зарядкою) 50% респондентів. Найпоширеніша частота – 1-2 рази на тиждень (19%). Водночас 50% зазначали, що займаються спортом дуже рідко або взагалі не займаються.

Основна причина відсутності регулярних занять спортом (включаючи зарядку) – відсутність часу (52%). Кожен четвертий респондент не займається спортом через стан здоров’я (24%).

"Стиль життя та соціально-політичні настрої молоді України",

Переважна більшість респондентів, серед тих, хто регулярно займається спортом, робить це вдома або на свіжому повітрі, не відвідуючи спортивну залу або заняття.

  • 67% респондентів займаються спортом самостійно вдома, або у спортивному залі;
  • 32% – практикують біг на свіжому повітрі;
  • 30% – самостійно, але з використанням готових програм / відео чи інших онлайн-ресурсів;
  • 22% – надають перевагу поїздкам на велосипеді.

"Стиль життя та соціально-політичні настрої молоді України",

"У порівнянні з опитуванням face-to-face у травні 2021 року дещо зросла кількість тих, хто в цілому займається спортом дуже рідко або не займається зовсім, скоріше за все це пов’язано саме з повномасштабною війною, погіршенням фізичного та психоемоційного станів, що не сприяє регулярним заняттям спортом та іншими фізичними активностями", — зазначають дослідники.

Також зменшилася кількість респондентів, які казали, що займаються спортом 3 рази на тиждень і частіше: у травні 2021 року було 33%, у листопаді 2023 року – 18%.

Також зазначається, що жінки частіше за чоловіків займаються спортом, використовуючи готові програми або онлайн-ресурси та частіше обирають як групові, так і індивідуальні заняття з тренером. Чоловіки надають перевагу бігу частіше за жінок.

Респонденти зі Сходу частіше за інших зазначали, що займаються спортом самостійно за власною програмою та знаннями (вдома чи в спортивній залі) або з використанням готових спортивних програм, відео, інших онлайн-ресурсів. Біг на свіжому повітрі, велосипед та басейн частіше за інших обирали респонденти з Заходу, також варіант "басейн" частіше обирали кияни. Групові заняття дещо частіше відмічали опитані з Півночі-Центру, а індивідуальні заняття з тренером – кияни та респонденти зі Сходу.

Респонденти із сільської місцевості частіше зазначали, що займаються спортом вдома або у спортивній залі самостійно за власними програмами та знаннями, також частіше обирали біг на свіжому повітрі та аматорські активні ігрові види спорту.

Дослідження проводилось 21-28 листопада методом онлайн-опитування за інтерактивною структурованою анкетою. У ньому взяли участь 1200 респондентів з усіх регіонів України (крім тимчасово непідконтрольних територій частини Донецької, Запорізької, Луганської та Херсонської областей, а також Криму). Вибірка репрезентує доросле населення України — інтернет-користувачів віком 18-39 років. Статистична похибка з ймовірністю 0,95 не перевищує 2,89%. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme