UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Ревакцинація, але не всім: В ЄС дали рекомендації щодо нового COVID-штаму "Омікрон"

У Європейському центрі із запобігання та контролю захворювань (ЄЦКЗ) заявили, що новий штам коронавірусу Omicron ("Омікрон") може бути більш стійким до вакцин та швидше поширитися
 

Журналіст відділу новин
Ревакцинація, але не всім: В ЄС дали рек…
Фото: Pixabay

Експерти ЄЦКЗ рекомендують уникати поїздок в райони, де виявлені випадки зараження новим штамом, та розширювати тестування і відстежувати контакти хворих на COVID-19.

Про це інформує Depo.ua з посиланням на прес-службу центру.

Країнам ЄС рекомендують розглянути можливість ревакцинації осіб від 40 років, щоб захистити найбільш вразливі категорії людей. Потім щепити дорослих віком від 18 років принаймні через шість місяців після завершення першого курсу щеплення для підвищення захисту від інфекції через зниження імунітету.

"Це потенційно може зменшити передачу вірусу в популяції та запобігти додатковій госпіталізації та летальним випадкам серед хворих", – вважають у ЄЦКЗ.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що вчені вивчають новий штам коронавірусу B.1.1.529 після виявлення випадків зараження ним у Південній Африці. Новий варіант має 32 мутації.  Науковці стверджують, що мутації цього COVID-штаму можуть вплинути на здатність вірусу інфікувати клітини та поширюватись та ускладнюють атаку імунних клітин на патоген.

Крім того, щонайменше дві мутації цього варіанта COVID-19 збільшують інфекційність та знижують розпізнавання антитіл.

26 листопада перший випадок зараження новим варіантом коронавірусу зафіксували у Європі. Інфікованою новим штамом COVID-19 виявилася людина, яка приїхала до Бельгії з-за кордону. 

26 листопада Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) назвала новий штам коронавірусу, виявлений у Південній Африці, Omicron ("Омікрон"). За попередніми даними, цей варіант може бути небезпечнішим, аніж попередні.

27 листопада американська біотехнологічна компанія Moderna почала розробляти вакцину, що зможе протистояти нещодавно виявленому південноафриканському штаму коронавірусу "Омікрон".

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme