Рейтинг Зеленського продовжує падати: Скільки українців готові за нього проголосувати

Попри те, що рейтинг чинного глави держави Володимира Зеленського продовжує падати, він все ще займає першу сходинку електоральних преференцій громадян

Христина Макогон

Якщо у червні за нього готові були проголосувати 22% серед усього населення або 30% серед тих, хто визначився і піде на вибори, то у липні ці показники дещо просіли. Так, серед усього населення його б підтримали 17,9% й 29,7% – серед тих, хто визначився і піде на вибори.

Як пише Depo.ua, про це свідчать результати "Всеукраїнського соціологічного дослідження: Електоральні настрої населення" Українського інституту майбутнього.

Відомо, що з лютого рейтинг Зеленського поступово зростав на кілька відсотків щомісяця. А у порівнянні з травнем, у червні спостерігалося невелике коливання в бік зниження його підтримки: з 33% до 30%.

Найбільше Зеленського підтримують на півдні України, а найменше – на Сході, зокрема на Донбасі.

На другому місці серед лідерів – очільник "Європейської Солідарності" Петро Порошенко. За нього готові проголосувати 9,8%.

А ось лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко, яка з лютого займала умовне четверте місце, обігнала представника "Опозиційної платформи – За життя" Юрія Бойка (6,2%) й тепер на третьому місці з рівнем електоральної підтримки – 6,7%.

Голова партії "Сила і Честь" Ігор Смешко отримав би 4% підтримки (6,7% серед тих, хто визначився і піде на вибори).  

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як українці оцінюють своїх президентів. Так, згідно з опитуванням, яке провів УІМ, до чинного гаранта Конституції Володимира Зеленського в українців ще не сформувалося чіткого ставлення. 

Більшість опитуваних зазначили, що Зеленський не зміг стати уособленням держави й породив до себе відчуття страху.

Читайте також: Лідери та аутсайдери: Які політичні партії пройшли б до парламенту в серпні 

Читайте також: На старті підготовки до виборів: Хто є найнебезпечнішим для рейтингу Зеленського

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua