Резніков розповів, як перші установки HIMARS гатять по рашистам

Зараз тільки перші чотири установки HIMARS, які Україна отримала від партнерів, завдають більше ураження російським окупантам, ніж класичні перевірені часом гармати 152-го калібру

Журналіст відділу новин
Резніков розповів, як перші установки HI…
HIMARS

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков на бізнес-конференції Forbes, передає Depo.ua.

Він розповів, що зі "стародавніх" гаубиць 152-го калібру треба зробити 10 пострілів, щоб два чи три з них влучили в ціль.

"Нам потрібні безпілотники, системи РЕБ та РЕР, системи зв’язку, АСУ і багато-багато іншого озброєння. Аби зберегти життя наших воїнів, треба, щоб у нас воювали дрони. Сучасна війна продемонструвала, що саме високі технології перемагають навалу", — сказав Резніков.

Міністр зазначив, що наразі Україну підтримують близько 50 країн. Зараз, за його словами, з ними стало набагато легше домовлятися щодо тих чи інших видів озброєння, а от наприкінці минулого року це було "майже неможливо".

"Під час відрядження у Вашингтоні я просив: дайте більше "Стінгерів", а мені казали, що це неможливо. На запитання, чому, відповідали: це незаконно. Коли ми просили змінити закон, знову чули: "Ні, це неможливо". А в січні ми вже отримали "Стінгери" з Литви за погодженням з Білим домом", — сказав Резніков.

За його словами, наразі у партнерів з'явився запит на створення спільних підприємств із розташуванням у країнах Східної Європи або в захищених місцях на заході України.

"Сьогодні Україна — це величезний полігон, де випробовуються сучасні технології воєнного характеру: вогневе ураження, засоби радіоелектронної боротьби, аеророзвідки, бронежилети, шоломи, турнікети для зупинки крові. На інноваційні рішення і пропозиції попит уже є", — сказав міністр.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme