Резніков сказав, чи буде оголошено додаткову мобілізацію в Україні

Рішення щодо проведення в Україні додаткової мобілізації буде ухвалювати Генштаб ЗСУ. Наразі резерви формуються та проводиться їхня підготовка

Журналіст відділу новин
Резніков сказав, чи буде оголошено додат…
Олексій Резніков

Про це повідомив в інтерв’ю "Інтерфакс-Україна" міністр оборони України Олексій Резніков, передає Depo.ua.

У контексті загрози нового наступу рф з території Білорусі міністр зокрема розповів, що наразі проводяться визначені кроки пов'язані з формуванням резервів, їхньою підготовкою.

Він нагадав, що, наприклад, Велика Британія закінчує навчання 10 тисяч українських військових. Загалом планують підготувати 30 тисяч українських солдатів, навчити їх тактичної медицини та володіння зброєю.

"Вони ще будуть усі одягнені та із засобами захисту. Цю ідею підхопили партнери і ми починаємо розгортати місця не лише у Великій Британії, де готуватимуться наші військовослужбовці, і не лише вузькі фахівці, а й піхота. Лише у Великій Британії підготують 30 тисяч мотивованих людей, а не загнаних, як стадо баранів", — каже міністр.

Щодо ймовірного нового наступу з Білорусі, Резніков наголосив, що плануванням операції займається Генштаб.

"Там сидять серйозні мужики, які прораховують на декілька ходів уперед, як ми реагуватимемо на ту чи іншу ситуацію на фронті. Зокрема, ми отримуємо дані розвідки", — каже посадовець.

Зазначимо, 26 вересня радник голови Офісу президента Михайло Подоляк казав, що в України наразі немає потреби оголошувати додаткову мобілізацію, як це роблять у росії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme