Резніков висловив сподівання щодо розблокування поставок зброї до України урядом Німеччини

Міністр оборони Олексій Резінков повідомив про сподівання щодо розблокування постачання зброї до України новим урядом Німеччини

Максим Карпенко

За його словами, Німеччина не була справедливою, коли блокувала постачання зброї до України через НАТО.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на брифінг Резнікова.

"У мене є надії на новий уряд Німеччини... Щодо її зобов'язань, як члена НАТО. Був випадок, що саме Німеччина блокувала придбання Україною через НАТО антидронових рушниць. Вони запросили право вето і долучили до цього Голландію, як я прочитав в Bild", – наголосив він.

Глава Міноборони додав, що у той час Україна розраховувала на постачання зброї для захисту, втім, не отримала його.

"Я вважаю, що це не справедливо, що вони блокують нашу можливість захищатися не летальною зброєю. Це була позиція попереднього керівництва Німеччини... Я маю надію, що новий уряд Німеччини змінить цю позицію і буде справедливим та чесним щодо допомоги з нашим захистом", – зауважив Резніков.

Зауважимо, дещо раніше стало відомо, що Україна веде переговори з Німеччиною щодо розблокування закупівлі збройних систем через Агентство НАТО з підтримки та постачання.

Нагадаємо, 1 червня попередній голова МЗС Німеччини Гайко Маас виключив постачання зброї Україні, зазначивши, що конфлікт на Донбасі може бути вирішений тільки політичними засобами, а постачання зброї цьому не допоможуть.

12 грудня міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що Німеччина заблокувала закупівлю зброї Україні через НАТО.

14 грудня німецьке видання Bild заявило, що колишній канцлер ФРН Ангела Меркель могла особисто блокувати поставку оборонного озброєння в Україну через НАТО.

Читайте також: Німеччина відмовилась постачати зброю Україні: Що недоговорюють у Берліні

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua