Україна спілкується з Німеччиною щодо розблокування закупівель зброї в НАТО

Україна веде переговори з Німеччиною щодо розблокування закупівлі збройних систем через Агентство НАТО з підтримки та постачання
 

Журналіст відділу новин
Україна спілкується з Німеччиною щодо ро…
Фото: МСЗ

Ця зброя Україні потрібна для протистояння російській агресії.

Про це під час спілкування з журналістами повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, інформує Depo.ua.

Він нагадав, що раніше Україна отримала доступ до системи оборонних закупівель НАТО, що означає, що Міністерство оборони може напряму купувати у союзників зброю чи військове обладнання.

"У нас дійсно є певні дискусії з деякими членами Альянсу з приводу того, як вся система функціюватиме, але я переконаний, що ми маємо говорити про це з ними наразі на двосторонньому рівні як дипломати", – сказав він.

Однак, на думку Кулеби, це не є невирішуваною задачею.

"Ми цілком можемо її вирішити в переговорах і вчора ми з пані Анналеною Бербок обговорювали це питання і зійшлися на думці, що дипломатичних переговорів буде достатньо для того, щоб шукати рішення для будь-яких ситуацій", – зауважив міністр.

Глава української дипломатії також додав, що його німецька колега Анналена Бербок має чітке розуміння загрози з боку Росії та ризики "Північного потоку-2".

"Анналена Бербок також відзначила, що застосування не тільки букви, але й духу третього енергетичного пакета ЄС до "Північного потоку-2" є абсолютною беззастережною вимогою до цього політичного газопроводу", – переказав Кулеба слова німецької міністерки.

Нагадаємо, 1 червня попередній голова МЗС Німеччини Гайко Маас виключив постачання зброї Україні, зазначивши, що конфлікт на Донбасі може бути вирішений тільки політичними засобами, а постачання зброї цьому не допоможуть.

12 грудня міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що Німеччина заблокувала закупівлю зброї Україні через НАТО.

14 грудня німецьке видання Bild заявило, що колишній канцлер ФРН Ангела Меркель могла особисто блокувати поставку оборонного озброєння в Україну через НАТО.

Читайте також: Німеччина відмовилась постачати зброю Україні: Що недоговорюють у Берліні

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme