Меркель могла особисто блокувати поставку озброєння в Україну через НАТО, – Bild

Згідно з інформацією одного з німецьких видань, колишній канцлер ФРН Ангела Меркель могла особисто блокувати поставку оборонного озброєння в Україну через НАТО

Журналіст відділу новин
Меркель могла особисто блокувати поставк…
Фото: Прес-служба МВС

Водночас посол України у ФРН Андрій Мельник закликає новий уряд Німеччини переосмислити свій підхід.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Bild.

Видання зазначає, що, починаючи з травня поточного року, Німеччина буцімто заважає іншим членам НАТО продавати зброю Україні.

В цілому йдеться нібито про блокування продажі:

  • 90 великокаліберних снайперських гвинтівок Barrett M82 зі США;

  • 20 комплексів протидії дронам EDM4S-UA з Литви.

Уточнюється, що Україна, зі свого боку, вже оплатила обидві системи озброєння через Агентство НАТО з підтримки та постачання (NSPA) ще на початку 2021 року. Проте у травні Німеччина та Нідерланди виступили проти продажу й заблокували його.

За інформацією джерела видання, "кожне рішення про надання Україні летальної підтримки через NSPA залежить від консенсусу союзників в окремих випадках".

Повідомляється, що ще у серпні 2021 року президент України Володимир Зеленський просив Меркель припинити блокаду постачання зброї, однак канцлер відзначила, що це виключено.

Лише за декілька днів до закінчення терміну повноважень, Меркель нібито почала частково відмовлятися від вето через ескалацію біля кордонів України з боку Російської Федерації.

Нагадаємо, дещо раніше новий канцлер Німеччини заявив, що не дозволить Путіну руйнувати кордони України. Олаф Шольц, коментуючи ситуацію на кордоні між Україною та Росією, заявив, зокрема, що Німеччина не допустить можливе порушення кордонів Європи.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme