Новий канцлер Німеччини заявив, що не дозволить Путіну руйнувати кордони України

У неділю, 12 грудня, у Варшаві прем'єр Польщі Матеуш Моравецький обговорив з канцлером Німеччини Олафом Шольцем ймовірність ескалації конфлікту між Україною і Росією та функціонування газогону "Північний потік–2"

Журналіст стрічки новин
Новий канцлер Німеччини заявив, що не до…
Фото: flickr.com

Шольц, коментуючи ситуацію на кордоні між Україною і Росією, заявив, що Німеччина не допустить можливе порушення кордонів Європи.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на DW.

"Ми дамо зрозуміти, що не допустимо руйнацію кордонів у Європі. Нікому не варто вважати, що вони можуть бути порушені без серйозних наслідків", – наголосив канцлер Німеччини.

Він додав, що під час найближчого саміту ЄС, який відбудеться наступного тижня, його учасники обговорять ситуацію на кордоні між Україною і Росією. 

Як відомо, між Польщею і Німеччиною існують розбіжності щодо запуску газопроводу "Північний потік–2". Моравецький закликав не допускати запуску газопроводу, аби уникнути "тиску Кремля на Україну і ЄС" і "цінового диктату" з боку Москви. Шольц зазначив, що уряд Німеччини докладе усіх зусиль, аби Україна залишалася країною-транзитером російського газу. 

Нагадаємо, міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок повідомила, що російський газопровід "Північний потік-2" не може бути схвалений, оскільки не відповідає вимогам європейського енергетичного законодавства.

Тим часом країни "Великої сімки" на зустрічі в англійському Ліверпулі заявили, що Кремль чекають серйозні наслідки, якщо Росія вирішить напасти на Україну.

Читайте також: Це вам не Меркель: Чому новий німецький уряд хоче застопорити "Північний потік — 2"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme